Tiffany szalvétatartó, tulipános

25 000 Ft

Elfogyott

Cikkszám: szalvéta 1 Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

Tiffany szalvétatartó tulipános és szíves mintával

Mérete: 22 cm hosszú, 5 cm széles, 12 cm magas

Tiffany szalvétatartó mintázata, a Közép -Ázsiában, de Észak-Afrikában is vadon élő őshonos virág a tulipán. Néhol Európában is találunk őshonos fajokat, Kárpát medencében négy faj él vadon. 16. század folyamán a törökök közvetítésével ismerik meg európa szerte ezt a gyönyörű virágot, amit aztán termeszteni is kezdenek. A magyar népművészetben valószínűleg sokkal korábbi idők óta élő motívumról van szó, vagyis nemcsak a honfoglalás kori palmettákon, hanem még korábbi leleteken is megtalálható – legősibb virágmotívumunk.

Főleg szerelmi ajándékokon jelenik meg, ahol szívvel együtt, gyakran egymásba rajzolták a két jelképet, ezzel fejezve ki a szerelemi üzenet lényegét. Erotikus jelkép voltát megerősíti az a tény is, hogy kapufélfákra vésték, gonosz űző szerepe volt. A keresztény szimbolikában a fehér tulipán a testi – lelki tisztaság jelképe. A 17. század művészetének vanitas csendéletein a szirmait hullató virágként az elmúlást jelképezte, a halál szimbóluma volt.

A tulipánról már korábban gyűjtöttem információt, itt olvashatsz róla bővebben: Tulipán

Garancia: Az általam készült tiffany tárgyak forrasztása egyedi,  erős tartást biztosít az üvegformának, nagyon masszív, rendeltetésszerű használat mellett örök garanciát vállalok rá!

 

Rendelj  ólomüveg vagy tiffany üveg tárgyat esküvőre, ajándékba, évfordulóra:   info@uvegmuvesz.hu

Vásárolj  limitált számban készült, egyedi üveg ékszereket!

Megvásárolható munkák:Bolt       Több kép a  Tiffany Galéria  és az  Üvegékszer Galéria oldalán.

 

 

 

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.