Ékszertartó doboz, zsinórminta díszítéssel

49 000 Ft

 

 

1 készleten

Cikkszám: doboz 2 Kategória: Címkék: ,

Leírás

no images were found

Ékszertartó doboz, festett zsinórminta dísszel ellátott tiffany díszdoboz

Méretei: 25 cm hosszú, 10 cm széles, 6 cm magas

Ékszertartó doboz, tiffany üvegből készült díszdobozka, zsebkendő tartónak, vagy ékszeres ládikának is használható. Zsinórminta festéssel lett díszítve, amit kézzel festettem, és kemencében több száz fokon kiégettem, így a festék beleégett az üvegbe, nem jön le, tartós. Ezzel a festési eljárással festették régen és ma is a templomok festett üvegablakait. Ajánlom ezt a dobozkát, vagy hasonló díszítésű dobozkát különleges évfordulókra ajándékba.

Sújtás jelentése, rávarrt zsinórdísz a ruhán, lapos zsinórzat, mellyel a magyar dolmányt, mentét, nadrágot kicifrázzák.  Átvitt értelemben cikornya, most én ezzel díszítettem ezt a dobozkát. Ez az ősi díszítőelem, az önmagába visszatérő hurokdísz több ezer éves múltra tekint vissza. A kötés és oldás a népi hiedelemvilágban a varázslótudományhoz kapcsolódik, mágikus erővel rendelkezik. Itt olvashatsz még róla: Népi motívum és geometria

Korábbi írásaim, gyűjtéseim ehhez kapcsolódóan :Zsinórdísz Sújtás

Élelmiszer tárolására nem alkalmas a tiffany technikával készült díszdoboz, ki kell bélelni, úgy  viszont már lehet keksz vagy bonbon tartó is.

Garancia: Az általam készült tiffany tárgyak forrasztása egyedi,  erős tartást biztosít az üvegformának, nagyon masszív, rendeltetésszerű használat mellett örök garanciát vállalok rá!

 

Rendelj  ólomüveg vagy tiffany üveg tárgyat esküvőre, ajándékba, évfordulóra:   info@uvegmuvesz.hu

Vásárolj  limitált számban készült, egyedi üveg ékszereket!

Megvásárolható munkák:Bolt       Több kép a  Tiffany Galéria  és az  Üvegékszer Galéria oldalán.

 

 

Please follow and like us:

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.